Hvorfor var det lige at man blev for tyk? Mørbrad a la creme

Ja, jeg kom til at tænke over det i går, da jeg stod og lavede mad til Jeppe, der skulle til påskefrokost med baconklubben. Og da Jeppe ikke holder sin kur så strikst som jeg gør, så lavede jeg traditionel mørbrad a la creme med bacon, champignons og løg.

Jeg har prøvet at regne på det, og her er forskellen på den gammeldags mørbrad og en slankere version.

Først den gamle:

Traditionel opskrift kalorier protein
Mørbrad 500 g 600 107,5
100 G løg 41 1,6
100 g champignons 22 3
150 g bacon 385,5 24
2½ dl piskefløde 470 6,25
I alt 1518,5 142,35

Og så den tilpassede mørbrad med skinke light
Slank opskrift Kalorier Protein
MørbraD 500 G 600 107,5
100 g løg 41 1,6
100 g champignons 22 3
75 g skinke light 101,25 20
1 dl Milda 4% 55 1
1 dl skyr 60 11
I alt 879,25 144,1

Hvis vi forudsætter at der er til to personer, så får man i den gamle version 760 kalorier og i den nye 440 kalorier, altså næsten kun det halve. Hvad vælger du?

Opskriften på den lette mørbrad er let:
Tænd en pande. Kom skinken på og hak løget mens skinken rister. Tilsæt løg og skær mørbraden i 1 cm tykke stykker. Steg mørbraden med, mens champignons skæres i kvarte ( er du på en pp dag, så undlad dem). Hæld 1 dl vand og 1 dl milda 4% ved, når mørbradne er ved at være brunet og lad det simre 15 minutter. Tilsæt skyr, og smag til med salt, peber og evt lidt boullion ( grøntsags). rør skyr i og jævn det evt lidt mere med maizena. Kan med fordel laves i god tid og så varmes i ovnen.

Velbekomme

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: