Rejer og laks på en p+p dag

Lørdag var vi ( næsten som sædvanligt) bare os to gamle, og så var det atter, at jeg straks øjnede chancen for at indføre lidt fisk på menuen.

Spurgte Jens, der så vævede lidt om “…også rejer…”. Og så blev det da bare sådan🙂 Og når man så er så heldig, at man både har store “king prawns” og et stykke lakseside på et kilo liggende i fryseren, så er alt jo perfekt🙂

Forret – asiatiske rejer
200 g rå store rejer med skal
1 tsk knust hvidløg
½ finthakket chilli
1 spsk sur-sød sovs ( eller vineddike plus sød)
1 spsk soya
1 spsk citronsaft
lidt revet ingefær ( eller tørret)
salt/peber

Kom alle ingredienserne pånær salt og peber på panden og steg rejerne til de skifter farve. Vend dem regelmæssigt, så de er jævnt stegt på begge sider. Hæld rejer og “sovs” op og nyd at sidde og pille rejerne og dyppe dem i væden. Tag evt ½ bolle til.

Helstegt laksestykke
1 kilo lakseside med skind
½ bundt dild
salt/peber
1 bundt forårsløg
citronbåde

Læg laksesiden i et ildfast fad med skindet nedaf og drys den med finklippet dild ( eller tørret, hvis du har det), salt og peber. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn, og bag stykket i cirka 20 min- mærk med en gaffel om laksen er mør. Damp imens et bundt forårsløg i mindre stykker i en spsk vand, så de er kogte, men stadigt sprøde. Server med citronbåde til og den anden halve bolle.

Nem mad, og velsmagende🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: