Søndagsmad p+v kylling i römertopf

Når det er søndag – og man har gæster kan det være nødvendigt at ændre lidt på kuren. Vi valgte at tage to dage med protein, og så tage to dage med protein og grønt, da vi har fået besøg af vores farmor. Og da vi ikke vil byde hende en ren proteindag – og da vi IKKE vil ændre på kuren, bare fordi vi får besøg, har vi valgt at bytte lidt på dagene.

Og i dag står den på kylling stegt i römertopf med en masse gode grøntsager, og en portion sne til dessert. Jeg havde købt to meget store kyllinger, og valgte derfor kun at stege halvanden og så tage de to andre lår og koge til noget suppe. Her er opskriften på kyllingen:

Kylling på græsk stegt i römertopf ( til 4 personer)
1½ kylling (4 bryster og to lår)
3 porrer
1 løg
1 rød peber
2 fed hvidløg
2 tomater
1 squash
½ bakke champignons
1 dl rosevin ( eller hvidvin)
1 boullionterning
1 spsk græsk krydderiblanding ( eller bland oregano, mynte og timian)
salt og peber
maizena til jævning af sovsen

Skær alle grøntsagerne groft og læg dem i bunden af fadet sammen med den smuldrede boullionterning og halvdelen af krydderurterne. Læg kyllingestykkerne ovenpå, tilsæt vinen og resten af krydderurterne samt salt og peber. Læg låg på og steg kyllingen i tre timer ved ca 150 grader.
Hæld væden i en gryde og jævn den. Kog den evt lidt ind, hvis der er for meget væske.

Skal du skynde dig, så steg den i en almindelig ildfast ved 200 grader i en time.

Velbekomme🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: