Dukan p+v Kalkun med majroe-jordskok-porremos

Jamen så fik vi testet kalkun med majroer af.
Jeg har faktisk ikke den store erfaring med majroer, men de er faktisk fine i smagen. Lidt som en meget meget mild radise. Og da de blev kogt var det smagen af de andre ting, der overdøvede majroen- men den fylder og det er godt🙂

Jeg stegte kalkunen med en blanding af gulerod, løg og bladselleri i vommen, stegetiden er afhængig af størrelse – og vores kunne godt have fået mindre tid, da det alleryderste var blevet lidt tørt.

Tilbehøret var så denne mos, der smagsmæssigt var ret spændende:

Majroe-jordskokkemos
4 majroer i tern
4 pæne jordskokker
1 stor porre
1 bundt persille
revet skal fra ½ lime
1 dl squah light

Tag top og bund af majroerne, skræl jordskokkerne og rens porren. Hak persillen groft. Skær grøntsagerne i tern og bland dem sammen med limeskallen. Hæld sodavand ved og lad grøntsagerne dampe 15-20 mintter til de er møre. Mos dem groft med håndmixeren og tilsæt salt og peber. Kan serveres til alt lyst kød.

Jeg tror at man også med fordel kunne tilføje et par fed hvidløg, hvis man vil have den mere krydret, men smagen er fin.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: