Dukan P+V Gisou eller karrykål

En anden ret lige til højrebenet, er gisou, der er ret nem at lave, smager godt, og ikke indeholder noget forbudt.
Vi fik den med spidskål i lørdags, fordi jeg havde et spidskål liggende, men originalen er med hvidkål. Lidl har noget “baconterne” af mærket Linessa, der indeholder nul fedt, det brugte jeg ½ pakke af, men røget mørbrad kan også bruges ( Lidl’s er bare billigere).

Gisou
400 g 4 % hakket oksekød ca.
½ hvidkålshoved snittet fint ( eller 1 spidskål)
½ pakke “bacon i tern”
1 hakket løg
2 små gulerødder i skiver
2 porrer i skiver
½ boullionterning
1 spsk karry
1 dl vand
3-4 dråber sød (det giver en god smag sammen med den lidt hårde karrysmag)
evt. ½ finthakket chilli, hvis du er til stærk mad
salt/peber

Svits oksekødet i en sauterpande eller en gryde. og skub det lidt til side, når det er svitset. Tilsæt karryen og lad den brænde af et øjeblik inden løget og bacon tilsættes. Når løget begynder at klare, så tilsæt gulerod og porre. Svitses med i et par minutter, og så tilsættes kålen, vandet og boullionterning, salt og lidt peber. vend det godt sammen og læg låg på panden/gryden. Rør jævnligt, og tilsæt evt lidt mere vand, hvis det fordamper for meget ( der skal ikke være vand i bunden til sidst). Lad retten simre 15-20 minutter, smag til med salt/peber og et par dråber sød. Server evt med sukkerfri ketchup til.

Det er en nem, billig og sund ret, der også er fin selvom man ikke er på kur🙂

Velbekomme.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: