En musikalsk aften med TV2

I denne uge har gymnasiet haft MUS-uge, hvor alle musikelever samles og arbejder på tværs i grupper.
Grupperne fordeles, så der både er sangere og udøvende musikere jævnt fordelt i grupperne.

Der er altid et tema, og i år var temaet TV2’s sange. De unge havde så valgt hver en sang, som de så skulle lave kor og instrumentering til – der erf.eks ikke klarinet eller trompet i ret mange TV2-sange.

Der var seks hold, der hver fremførte en sang. Jeppes gruppe havde ” De første mennesker på månen”, og jeg hørte også ukendte, men vellydende sange.

Til sidst mødtes de alle i et stort fælles kor/orkester på cirka 100 musikelever og sang sammen- og det var lige så det gav gåsehud at høre dem. Det er jo ikke som de gamle forårskoncerter i folkeskolerne, hvor alle var med. Der var tale om hundrede elever, hvis højniveaufag enten er kun musik, eller musik og matematik. Så de kan noget med deres stemmer og instrumenter.

Aftenen fortsatte så med fællesspisning, hvor alle havde bidraget med noget til en buffet, og indimellem maden havde vi så et par sjove, men lidt krævende fællessange. En tysk sang, kaldet Tomatensalaten – hvor det eneste man synger er ordet Tomatensalaten, og hvor hvert vers er én stavelse for kort. Dvs i vers to starter man så med at synge den manglende stavelse først, i vers tre de to manglende osv, til man når hele ordet igen. Sjovt og faktisk ikke så let…

Anden sang var en firstemlig svensk sang ( alt, sopran, tenor og bas), og endeligt sluttede vi af med en engelsk kanon. Og det var bare SÅ hyggeligt at synge sammen, både forældre og børn.
200 glade mennesker i kor får hjertet til at flyve 🙂

Så tak for en vidunderlig aften, hvor vi forældre også fik lov til at være med.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: