Shogun, ren nostalgi

Jeg havde, da jeg stod i kø til at få vekslet penge (husk en anden gang at man IKKE skal veksle fredag eftermiddag), kigget, og kommet til at købe tre dvd’er i nabobutikken til Forex.
Det ene var tøsefilmen spis, bed og elsk – hedder den vist, den anden var en actionfilm med en masse af de gode gamle stjerner som gamle FBI-agenter på pension , RED, og den sidste var James Clavells Shogun.

De førstnævnte så vi sammen med børnene forrige weekend inden de rejste, og i lørdags besluttede vi os for at smide os i sofaen og se shogun hele aftenen. Vi så de tre ud af fire diske lørdag, så det var ni timers japansk gensyn i rap. Den sidste disk delte vi i to bidder- mens vi spiste morgenmad og efter vi kom hjem fra Jensensfisk.

Og hvilken nostalgi. Vi kunne begge huske brudstykker fra filmen/bogen (som vi begge også havde læst), men meget var gået i glemmebogen. Og på trods af filmens lidt dårlige optagelseskvalitet ( den er trods alt henad 30 år gammel), var det let at leve sig ind i det middelalderlige Japanske samfund.

Det der fik mig til at tænke var, at man stadigt synes at kulturer, der ikke er lig ens egen, er barbarer. Så der er ikke meget, der har rykket sig de sidste 400 år, når vi kigger på menneskesyn… og det er da lidt tankevækkende, ikke?

Reklamer

1 kommentar (+add yours?)

  1. Kong Mor
    jul 11, 2011 @ 15:46:08

    Eiiii – den der japaner – han var ret lækker – hai!! ja han var så.
    Så meget kan jeg huske – det, og så forbavselsen over deres anderledes kultur!

    Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: