Romtopf – når man gerne vil sylte frækt :)

Vi har jo en masse forskellige buske med bær i haven. Og lige pt. ingen børn hjemme til at spise af alle vores bær.
Så vi er ved at drukne i ribs, solbær, hindbær og kirsebær. Men så må man jo gøre noget ved det, så jeg fandt to store sylteglas på 1½ liter frem, og gik så i haven og fik plukket bær.

Skyllede dem og hældte dem ned i sylteglassene. Overhældte dem med rom og mørk rørsukker – har vel brugt lidt over en flaske rom og 6-700 gram sukker til begge glas.

Og nu er det bare at vente ….. i mindst et halvt år inden vi åbner første glas- og mindst et år inden vi åbner andet glas. Og jeg bør lave et tredje der skal trække to år, for jo længere det står, jo bedre smag.

Og i år laver vi også et rent kirsebærglas MED sten, da smagen fra stenene skulle give bærrene en ekstra god smag. Dem i de to glas er udstenede.

Lyder det ikke lækkert- og let?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: