Os piger..

.. tog lige en mini-pigetur i går, hvor Lærke kom ind med toget og vi mødtes ovre ved biografen ved Odense Banegård.

For den unge dame havde nemlig besluttet, at invitere sin gamle mor med ind og se tøsefilm. Og om det er en decideret tøsefilm ved jeg ikke, men der var et solidt overtal af kvinder i biografen.
Vi så Black Swan, der foregår i balletmiljøet, og som er en skildring om undertrykte følelser, om overbeskyttelse og projection af egne drømme til ens børn, om ikke at kunne sige fra, om skitzofreni, OCD og ønsket om perfektion som ikek kan forenes med ønsket om at give slip. En fim, der kunne ses på flere niveauer, og som var skildret, så man var med under huden på Nina, der kæmpede nogle voldsomme indre kampe for at kunne sætte sig selv fri. Og Nathalie Portman er bare så fantastisk yndig, skrøbelig og sart i rollen som Nina- hun er bare indbegrebet af ballerinaen….

Inden vi så filmen havde jeg klassificeret den som en “Fight-club”-film, bare for piger, og jo, der er elementer af det samme i de to film, i pigeudgaven er blodet bare mindre, men så sandeligt også til stede.

Lærke – der jo lige er blevet 16, var lidt provokeret/generet af de erotiske scener i filmen, men som sådan var de med til at bidrage til et helhedsbillede af hovedpersonen.

Filmen er anbefalelsesværdig, dog til et voksent publikum. Yngre personer end Lærke bør ikke se filmen.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: