DR2 – sjæl og videnskab

Vi har ved et tilfælde ramlet ind i serien “Sjæl og videnskab”, der bestemt er værd at zappe over på, hvis man har DR2 ( hvad alle vist har?).

I går handlede det om kroppens evne til at reparere sig selv ved hjælp af meditation. Et forsøg med “Mindfulness” – dvs 10 minutters daglig “ikke-religiøs” meditation gav folk en signifikant bedre dagligdag uden den stress, der ellers kendetegner f.eks børnefamilier. Man var faktisk inde og måle de center i hjernen, hvor stress kan ses, og kunne se at både cortex og selve hjernestammen ændredes ved brug af meditation. Lidt sejt, ikke?

Der kører lige nu test af, hvor meget man kan manupulere generne med dedikeret meditation. Der var en ung fyr i programmet med modermærkekræft i stadie tre- med spredning til andre organer. Inden forsøget havde han tre kræftsvulster i sin lever. Nu havde han reduceret størrelsen på de to og den tredje var helt væk. Udelukkende ved tankens kraft og meditation hver dag. Det er altså lidt tankevækkende.

Soldater i USA med traumer og posttraumatisk stress blev behandlet med mindre mængder lsd OG meditation, og kunne derved tvinge tanken væk fra det de havde oplevet og deres selvmordstanker. Og i DK har man påbegyndt samme test – dog med extasy i kontrollerede mængder.

Jeg tænker at mulighederne er enorme, når vi lærer at beherske vores tanker og sind bedre- tænk hvilke uanede ressourcer vi besidder!!

Se programmerne her: http://www.dr.dk/DR2/S/Sjael_videnskab/

Reklamer

4 kommentarer (+add yours?)

 1. be-blog
  jan 14, 2011 @ 15:00:18

  Ja det er utroligt at tænke på, hvad der kan opnås med bevidsthed om krop og sind. Jeg har faktisk også skrevet et par indlæg om dette program, da jeg synes det er så fedt – det seneste i dag. KH Britt

  Svar

 2. Helle
  jan 14, 2011 @ 15:17:14

  Britt, jeg er også rigtig spændt på de fortsættende programmer, også fordi de på en god måde introduceret de vinkler man måske ikke altid i vores åh så realistiske verden har med.

  Svar

 3. be-blog
  jan 14, 2011 @ 15:31:14

  Ja åh-så-realistisk er en god betegnelse 😉
  Jeg læste lige inde under programmet på dr2s side, at værten tidligere har lavet et program om det okkulte som vist hed Åndernes Verden, men her har besluttet kun at tage “videnskabelighed” med. Jeg synes det er alletiders, hvis disse ideer kan nå et bredere publikum.

  Svar

 4. jensverden
  jun 03, 2011 @ 14:40:59

  Jeg fandt lige den her på en psykologs hjemmeside: psykisksundhed.dk
  Hvad er stress og behandling af stress med mindfulness meditation , jeg synes det er meget interessant.

  Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: