Kyllingefrikadeller med smag

Jeg er ret vild med hakket kyllingekød, og vil egentligt allerhelst have kyllingefrikadeller i stedet for dem af svin eller kalv/svin. Også fordi de kan krydres og så smage igennem af de ting man putter i farsen.
I går fik vi en variant, som alle fem var vilde med, nemlig:

Krydrede kyllingefrikadeller med forårsløg, chilli og snackpeber
800 g hakket kylling
2 æg
1 dl vand
2 fed hakket hvidløg ( kan undlades hvis man ikke er til det)
1 bundt hakket forårsløg
1 mild almindelig chilli uden kerner – finthakket
1 snackpeber – finthakket
3 tsk salt
½ tsk peber
1 spsk pabrika
½ dl mel
½ dl rasp ( man kan nøjes med mel hvis man ikke har rasp.

Det hele røres sammen og steges på panden ved god varme. Lav evt en bakke i ovnen til de færdige frikadeller. Der bliver en del.

Tilbehøret var kartoffelbåde – som bare er kartofler der skæres i både, drysses med lidt pabrika og salt og som steger 20min ved 200 grader ( varmluft).

Og så lavede jeg en sovs til :

Tomat peberfrugtsovs med bacon

50-75 g bacon
1 hakket rødløg
1 hakket rød peber
1 tsk sukker
1 dåse/ brik flåede hakkede tomater
1 dl fløde/ creme fine/kaffefløde (jeg blandede cremefine og piskefløde)
½ boullionterning/salt/peber efter smag

Baconen ristes og løg og peberfrugt tilsættes. Det simrer til løget er klaret. Derefter tilsættes tomaterne og det hele simrer lidt. Kom boullionterning ved og derefter fløden. Smag til med sukker, salt og peber.

Vi fik noget grønsagsblanding og majs til. Og der blev spist GODT af det hele. Især roste børnene kombinationssmagen mellem dellerne og sovsen 🙂

Advertisements

3 kommentarer (+add yours?)

  1. Fie
    dec 17, 2010 @ 14:43:19

    Mmmm…kyllingedeller! Er altid på jagt efter nye måder at versionere en kylling på (tro mig, det spiser vi rigtig meget af herhjemme), og dine deller lyder super.

    Svar

  2. Fie
    dec 17, 2010 @ 14:44:43

    (og her kommer så det rigtige link til min blog: flosdiner.dk) 🙂

    Svar

    • helleq
      dec 18, 2010 @ 01:09:19

      Jeg takker for linket ( som allerede nu er benyttet til julebag). Og dellerne er gode, fordi kyllingen kan bære noget smag 🙂

      Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: