Australia og intet

Åh, hvor skønt at man bare kan hive en dag ud af kalenderen en gang imellem.

Jens’ planlagte “sidste-check-af-bil-inden-syn” blev aflyst pga tømmermænd, så da klokken blev tolv satte ai os alle fire op i sofaen med en god gang brunch og ønsket om at blive underholdt.

De to film som jeg umiddelbart havde i emballagen blev fravalgt, og så styrede jeg over og sagde:”Vi skal da se Australia!!!” For den vidste jeg at kun Jens og mig havde set, og jeg mindedes svagt, at Jens også syntes at den var god. Så Australia kom i dvd’en – og på trods af sin helaftens ( eftermiddags)- længde, blev den set af os alle fire- og naturligvis med tuderi på rette steder hos os af hunkøn…..
Og det ER en god film, fordi den er flere historier i en film. Der er historien om kvægdriveriet – kærlighedshistorien og historien om den groteske assimilationspolitik, der blev ført i Australien i første halvdel af det tyvende århundrede. Racisme af værste skuffe! Tænk, at folk i fulde alvor kunne tro, at aborigialkvinder ikke havde nogle følelser for deres børn, og at man derfor frit kunne fjerne de børn, der blev født af blandet blod….
Efter filmen fik vi en god snak om de forskellige former for racisme, så det er ikke bare en film…

Og så tog os piger lige i Netto, mens drengene fik hældt olie og sprinkler på bilerne, og ryddet op.

Ungerne lavede derefter lektier, og forældrene fik ordnet vasketøj og mad imens, og da klokken var otte satte vi os op og spiste og ventede på “Fringe”, der er et søndags-must!

Og da afkommet var gået i seng, og natten var startet, gik nissens små hjælpere i gang – som sædvanligt med gløgg i krusene, mens der blev pakket gaver ind, så vi først skal tænke over det igen på søndag. Og da klokken var to, gik vi i seng, mens blæsten susede og dannede fine, fine driver ude på vejen…

En god søndag efter en god arbejdslørdag 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: