Et eventyr fra den virkelige verden

Der var engang en lille pige, der blev født af en enlig ung jysk kvinde, der straks afleverede hende på et børnehjem til bortadoption.

Pigen blev adopteret af flinke forældre på Fyn, der altid var åbne om at hun var adopteret. Eneste lille hvide løgn var, at pigens mor var død ved fødslen.

Pigen voksede op, blev gift og fik børn og børnebørn, og livet gik sin gang. Pigen mistede først sin far, og til sidst sin mor, da hun var nær de 60 år.

Da pigen mødte op i skifteretten blev hun spurgt om hun var sikke på, at hendes mor var død? Tjoeh, det tror jeg da, sagde pigen, men tvivlen nagede, og da hun havde sin oprindelige dåbsattest, var det bare med at søge. Og hmmm… der var jo en kvinde i den by hun var født, med passende alder og det korrekte navn. Så da kvinden fyldte firs år lige efter, sendte hun en buket blomster til hende, og kort efter blev hun ringet op af en kvinde – hendes lillesøster, der kunne fortælle at deres mor omsider havde brudt 80 års tavshed og fortalt om den bortadopterede datter, der nu havde fået fem søskende.

I over ti år holdt de to kontakt, og pigen blev i mellemtiden skilt og fandt sammen med en enkemand, der havde en geskæftig og slægtsforskningsinteresseret datter. Den gamle mor døde, og pigen var glad for at have lært hende at kende, så hun spurgte papdatteren om hun måske kunne finde ud af noget om hendes far?
Ja, sagde papdatteren og begyndte at lede – men INGEN med det ret specielle navn fandtes i lille Danmark.
*suk* sagde papdatteren, der ikke ville give op, så hun søgte videre- for måske var der skrevet galt på dåbsattesten? Så hun søgte og gennemlæste alle kirkebøger for den by, hvor pigens far skulle være født.
Og pludseligt var den der. Han var fundet – dog med den lille detalje, at et n på dåbsattesten i virkeligheden var et r.

Så papdatteren fandt faren, bedsteforældrene, oldeforældrene og tpoldeforældrene frem til pigen, der var mægtigt glad for at vide noget om den del af familien.

Og her kunne historien om pigen slutte, hvis det ikke var fordi papdatteren fortsatte. Nemlig ved at finde en gruppe på facebook med det specielle efternavn, som pigens far havde, og der spørge om nogle kendte til ham, fordi hans bortadopterede datter gerne ville vide noget om ham.

Tiden gik og intet skete. Men så pludseligt kom papdatteren på arbejde og så at et for hende ukendt nummer havde ringet på hendes arbejdstelefon. Hun slog straks nummeret op, og kunne se, at personen der havde ringet havde både samme specielle efternavn OG mellemnavn som pigens far. Ergo måtte det enten være en moster, en søster eller en niece. Så papdatteren skrev nummeret og navnet ned på kvinden og besøgte sin far og pigen. Gav pigen sedlen, og sagde at nu var det op til hende at kontakte kvinden.

I går fik papdatteren mail fra sin far. Pigen havde ringet, og det viste sig at være hendes søster, der var enebarn, og som bare var SÅ glad for at have fået en søster 🙂

Og inden længe kommer hun på besøg i Odense hos sin søster.

Snip snap snude, nu er den fortælling ude – tip tap tønde og en ny kan begynde 😀

Spændende, ikke? Og rart at min papmor fra at have været enebarn i 60 år nu har 6 søskende 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: