Mørbradhoveder

Både netto og Lidl kører tit med tilbud på mørbradhoveder, der er toppen af mørbraden. I netto er der altid fire tykke stykker i en pakke til ca 40 kroner, hvor Lidl har dem efter vægt – og gerne lidt tyndere end nettos.

Da mørbrad jo er sundt, køber jeg dem ofte og tilbereder dem på forskellig måde.
I sidste uge snittede jeg hul i dem og kom en blanding af flødeost, bacontern og hvidløg i. Snørede dem og stegte dem. Vi fik en tomatsovs og pasta til. Og det var GODT. Jeg har også lavet klassisk mørbradbøf af dem i flødesovs og med champignons og løg.

Og i går havde jeg bare sådan lyst til bulgur, så retten blev til :
Mørbradpande med krydret bulgur.

Bulgur
4 dl bulgur
6 dl vand
2 fed finhakket hvidløg
2 forårsløg, hakket fint
1 grøntsagsboullionterning
lidt salt
Skal og saft af ½ citron.
Alt hældes i en gryde og koges ved lav varme i ti min. Der slukkes og bulguren står og trækker videre på pladen.

Mørbrad med tomat, peber, løg og krydderier
1 pakke mørbradhoveder
½ pakke bacon i skiver ( eller ½ pakke i tern)
2 løg ( evt 1 rødløg og et almindeligt løg) skæres i både
2 tomater i både
1 rød peberfrugt i store tern
1- 2 dl hvidvin
½ dl fløde/cremefine
½ potte basilikum(eller 1 tsk tørret) og 1 tsk tørret merian ( eller frisk)
evt et par teskefulde ajvar ( der er peberfrugtepasta)
salt, peber og maizena til jævning

Rist bacon på panden. Brug en sauterpande eller en wok. Rens evt mørbraderne og skær dem i skiver på ca 1 cm, og brun dem sammen med bacon. Når de er brune tilsættes tomater, peber og løg og der blandes rundt. Hvidvin og halvdelen af basilukummen og merianen tilføjes, og det hele simrer i et kvarter. Der tilsættes fløde og smages til med salt, peber, ekstra krydderurter og det hele jævnes med maizena.Pynt med basilikum.

Ved servering røres bulguren med lidt olie og drysses evt med lidt forårsløg. En god tomatsalat med feta er et godt tilbehør til retten.
Velbekomme🙂

Det er i hvert fald ikke sidste gang jeg laver en variation på denne måde – vi kunne alle fire vældigt godt lide det…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: