Nå, men så tager man bare en beslutning…

… og påbegynder en videregående uddannelse i stedet….

Sådan blev det til for Emil, som efter et let pres fra hans mor, der samtidigt havde regnet i økonomien igennem sammen med ham.

Alt viste, at det hele let kunne hænge sammen med SU og tillægslån ( for en sikkerheds skyld, hvis han ikke kan arbejde så meget ved siden af ). Der ville både være til huslejen, mad, bøger og lidt sjov, hvis han begyndte at læse. Og set i forhold til 20-25 timers pædagoghjælperjobs, så har han faktisk flere penge mellem hænderne som studerende!

Så i går tog Emil telefonen,, og ringede til studiekontoret for at høre om der var ledige pladser på multimediedesigneruddannelsen, der er en kort videregående uddannelse, og som giver ham merit til drømmestudiet i medievidenskab på SDU, når han er færdig. Og de havde plads – og var startet i går, så han skulle bare møde i dag medbringende sit eksamensbevis, og så var han med 🙂

Så jeg kørte nedenom Svendborg i morges og hentede en spændt søn, der nu er i gang med det videre forløb af livet.

Og på vejen ind i bilen fik vi en snak om det at gå på en videregående uddannelse i stedet for gymnasiet. Det at man nu betragtes som en voksen, der selv skal lære at tage ansvar og arbejde selvstændigt, for der er jo ingen til at kontrollere dig. Det at man samtidigt har frihed og valg, men at man også lærer at holde tider for afleveringer og bliver bedre til at disponere over interessetimerne.
Jo, der er meget der er anderledes, men også meget der er meget mere spændende.

Og om to år, når han er færdig, ja så kan han jo vælge at arbejde i et år eller to inden han så læser videre på uni. Det er helt op til lysten til den tid. Der vil han have sikkerhed i en uddannelse, og det er ikke værst.

Så god fornøjelse med studiet Emil 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: