Rødgrød med fløde – eller bare mælk

Hvad gør man, når man har en bakke jordbær, der begynder at se lidt triste ud, og når der samtidigt står rabarber, hindbær og ribs ude i haven?

Man laver klassikeren over dem alle – RØDGRØD.

Så jeg hentede 5 rabarber – jeg brugte vinrabarber der er lidt tynde og forholdsvist røde. Skar dem i stykker på et par cm.
En god håndguld hindbær, en god håndfuld ribs og endeligt en bakke triste jordbær.
Og så putter man det hele i gryden, hælder vand over til det dækker. Bringer det i kog og koger det til rabarberne skiller ad. Hæld massen i en trådsigte og lad den stå og dryppe godt af, tryk evt med en ske, så al væden kommer ud.
Nu er grundvæsken klar. Denne hældes tilbage i gryden sammen med vand, så der er en liter ca. Og så skal der en spiseskefuld vanillesukker i, og ca 400 g sukker – smag til, så suppen er som du kan lide den.
Når suppen koger, kan den enten jævnes med maizena/vand – den skal være TYK (og skal koges til den klarer igen)! Eller tag gryden af komfuret og rør kartoffelmel/vand i, til der kommer grødkonsistens.

Hæld grøden i en skål og drys overfladen med lidt sukker – så trækker den ikke skind. Vent til den er enten lunken eller kold og spis den med fløde eller mælk.

Ahhhh…
Vi tømte en skålfuld den anden aften 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: