Bøffer – hvilket tilbehør ?

Jeg lavede for lang tid siden et indlæg over hvilket tilbehør man kunne få til frikadeller – det er faktisk det indlæg, der rammes oftest på min blog. Og så tænkte jeg, at måske skulle jeg også lave en tilbehørsliste til hakkebøffer.

Så her er der et udvalg af måder VI spiser bøffer på:

Hakkebøffer med brun sovs, kartofler, bløde løg og rødbeder er altid et vinterhit. Hvis du kommer lidt ( ½ tsk) salt og lidt sukker ved løgene får du med garanti lækre bløde løg. Steg evt bøfferne lidt, og kom så vand ved, så de står og simrer i det kommende sovsevand. Det giver med garanti både saftige bøffer og god sovs. Og prøv at komme lidt af væsken fra de syltede asier/agurker i sovsevandet sammen med lidt sukker. Det løfter sovsen.

Hakkebøffer med bearnaisesovs og kartoffelbåde. Skær kartoflerne i både ( hvis du gider pensle dem med lidt olie gør du det – men de klarer sig fint uden), drys kartoflerne med paprika eller andet krydderi og bag dem imens du steger løg og bøffer – de skal have ca. 20 min ved 200 grader . Dertil er klassikeren grønne ærter – og evt timiangulerødder – som er gulerødder i skiver stegt i smør, salt,timian og en spiseskefuld vand. Når vandet er dampet væk, er gulerødderne tilpas stegt, så de stadig har bid. Kom evt lidt citronskal ved, hvis du kan lide den slags – eller brug citrontimian.

Græske bøffer, hvor der i bøfferne er tilsat feta, hvidløg og mynte. Serveres med tzatiki, ris eller brød og græske porrer, der er porrestykker dampet med hvidvin, tomat i både, hvidløg og salt og peber.

Familie-pariserbøffer. Smør bøfkødet ud på toastbrød – og helt ud over kanten, da det krymper lidt ved stegning. Steg bøfferne- først på kødsiden og til sidst på brødsiden, til brødet er brunt og sprødt.
Tilbehør til børnene er ketchup, remoulade, ristede løg og evt hakket agurk. Og til de voksne kan der så serveres kapers, rå løg, peberrod og hakket rødbede.

Bøffer på italiensk med en god tomatsovs og pasta. Lav evt bøfferne lidt flade og læg en skive ost på de sidste par minutter.

Og så er der “hvad-har-man-i-køleskabet-bøfferne. Det er bøffer, hvor man tilsætter et æg og en spiseskefuld mel til bøfkødet. Og så tager man noget bacon i tern – eller klipper skivebacon fint, og blander det i sammen med det man har i køleskabet: løg/rødløg/forårsløg, hvidløg, blegselleri, tomat, porre, squash, revet gulerod/selleri/pastinak. Krydr dem med de krydderier du kan lide. Det giver lækre saftige bøffer, der skal gennemsteges pga. ægget.
Bøfferne kan serveres med både ris, pasta eller kartofler.

Eller steg bittesmå bøffer, der krydres med lidt stærke krydderier og fyldes i pitabrød sammen med de grøntsager du kan lide. Hurtigt og nemt.

En af livretterne er mexikanske bøffer, hvor bøfferne kan tilsættes jalapenos, ost og mexikansk blandingskrydderi. Jeg køber store flade brød i Bazaren, skærer dem i kvarte, og flækker dem, så der kan puttes en bøf ind i midten. Og serverer majs, guacamole salsa, grøntsager/salat efter godtbefindende og revet ost til. Og hvis man gider er råstegte kartofler med mexikokrydderi et hit til.

Har du bøflivretter som jeg skal prøve?

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: