Frøken Globetrotter

helligdomsklipperne

Jeg har lige modtaget en mms – et foto fra Helligdomsklipperne på Bornholm.

Denne gang er det Lærke, der er taget på Himmelfartsferie på ferieøen. Og hun er jo også blevet 14, så det er vel helt i orden at hun rejser selv? ……………..Eller? Det er jo bare at stå på toget til København og derefter skifte til Bornholmerbussen.

Denne gang er det sammen med en veninde, der på trods af at hun er et år ældre end Lærke, er meget tilbageholdende og genert – men heldigvis kan Lærke så klare sig fint i fremmede omgivelser.
Veninden har sine bedsteforældre derovre, så de er i trygge hænder, og har været det siden de landede i Rønne onsdag aften. Og nu suser de rundt og ser på øen sammen. Og jeg synes det er dejligt at de får set en masse sammen – at have én at dele de gode oplevelser med, det er fantastisk.

MEN turen til Bornholm er bare en start på en række gode ture Lærke skal på. I Grundlovsferien tager hun til Berlin med samme veninde og ungdomsskolen. De rejser onsdag aften og returnerer søndag aften. En spændende by at besøge – også for teenagere.

Og når hun så kommer hjem, er der 10 dage til hun tager til Tunesien sammen med mig – på dase-shoppeferie. Bare os piger! Fordi hun så sjældent oplever at have en forældre for sig selv, tror jeg at det bliver en rigtig dejlig oplevelse. Og så ER jeg jo bedre til at shoppe end hendes far ;o) Så det bliver helt en ferie efter Lærkes ønsker.

Så bliver det ferie, og mens drengene er på Rskildefestival, slapper Lærke af en uge inden det går løs igen.
For så står der Blå Sommer på kalenderen. Så fra den 15. til den 23. juli er alle børnene afsted på den ultimative teltlejr. Og de glæder sig alle tre til at skulle ligge i telt med en masse andre spejdere. Og nye venner – det er ikke helt galt. Drengene er klanspejdere, og har derfor deres egne aktiviteter, mens Lærke og troppen er sammen med dem på hendes alder. Men de bor i samme lejr og ses derfor hver dag. En tryghed i en stor lejr er at vide at storebrødrene er lige ved hånden.

Og så snart de er hjemme igen, så står der Langelandsfestival på skemaet. Os gamle har allerede været nede og sætte telte op, når børnene returnerer. Et til os “gamle”, et til Lærke og et “afslapningstelt ” til drengene.
Lærke SKAL jo sove hos os, når man er 14 er dte IKKE en god idé at sove på den offentlige unge-lejr. Den der indtil sidste år hed Urolig-camp. Der er druk og larm hver nat. Så hun sover på medarbejdercampen, der er et lukket og trygt område. Drengene sover i unge-campen – og hvis de så bliver for trætte eller får brug for lidt ro, så låner de det lille ekstratelt vi har med til dem, så de kan få sovet ud.

OG når vi så tager fra Langeland natten til søndag ( for at undgå for meget trafikprop), er det hjem og sove og derefter få vasket yndlingstøjet, inden vi atter pakker kufferterne og suser fire-fem dage til Prag.

Og så er der lige en uge til afslapning hjemme i hængekøjen, inden frøken Globetrotter og co. starter op igen efter ferien 🙂

Så kort sagt hedder sommeren Bornholm, Berlin, Tunesien, Kliplev, Rudkøbing og Prag. Forskellige oplevelser og omgivelser, men en god blanding for en livsnysgerrig teenager.

Og mig? Ja, jeg nøjes med halvdelen af tilbudene – og nyder i stedet samværet med husbond, når vi er barnløse…..

Reklamer

1 kommentar (+add yours?)

 1. pernillepaa1.
  maj 22, 2009 @ 15:09:48

  Ja så kommer hun da godt nok ud og se lidt af hvert 🙂

  Det er da i orden at rejse selv når der er nogle til at tage imod på Bornholm.

  Kan du have en god dag

  Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: