Vagt

telefon
Det er helligdag i Danmark i dag, men en meget lokal helligdag. Store Bededag kom til, så folk ikke skulle have fri i tide og utide for at bede til deres helgener. Kongen samlede konsekvent alle bededage til en fælles, nemlig Store Bededag. Ret praktisk, egentligt!

Så det meste af landet har fri, og det er jo altid rart med en god lang weekend.

Men nogle få mennesker er nødt til at få hjulet til at dreje på trods af helligdagen. Sygehuse, plejehjem, busser og tog, og mange andre steder er der folk på arbejde. For uanset helligdagen skal der laves et stykke arbejde. Man kan jo ikke sende en med en brækket arm hjem med beskeden “Sorry, men vi skal altså bede, så kom igen på mandag”. Så der arbejdes rundt omkring.

Og så er der mig, sagde hunden….. Jeg er faktisk en af heltene, der får hjulene til at dreje, for jeg har telefonvagt i dag. Det vil sige, at jeg har forpligtet mig til, indenfor tyve minutter, hvis telefonen ringer, at kunne komme på en pc med internetopkobling, og så kigge på eventuelle problemer. Jeg forventes ikke at skulle kunne løse dem, men jeg skal registrere problemet og evt. afhjælpe det. Er detnoget, der kræver rettelser i selve programmet, så skal det videre til udviklerne, der først er tilbage på mandag, og er det noget serverteknisk, ringer jeg til en teknikerkollega, der ved, at jeg evt kan ringe…
MEN jeg skal kun yde eventuel hjælp til en enkelt kunde, og da det er helligdag har denne ene kunde kun 2 ansatte på arbejde i stedet for 20. De to er specialiserede i det de laver og risikoen for at de får problemer er minimal, for de kender deres markeder. Og i de ni måneder jeg har været der, har der ALDRIG været ringet fra dem.

Så jeg forventer en rolig dag. Og selvom jeg har vagt fra 8 til 18, så tror jeg nok lige at jeg overlever. For jeg sidder jo hjemme under vagten. Lige nu med benene oppe og et krus kaffe på bordet. Min dyne og min pc på skødet og Daisy, der har kapret fodenden af sofaen og det ledige stykke dyne. Jeg nyder stilheden i huset og fuglenes kvidren udenfor, og overvejer om jeg skal læse lidt eller rode med lidt slægtsforskning, for man skal ikke arbejde under vagten, man skal bare være til rådighed.

Så hvor svært kan det være? Og at jeg tjener en meget, meget god løn på sådan en vagt – det er så bare en lille biting ;o)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: