Påsketur

Udover det med at skulle arbejde, skulle jeg nu alligevel tidligt op i morges, for “de to små” – Jeppe og Lærke skulle afsted på det årlige påskekursus på Egemosen.

Jeg kan ikke huske hvor mange år det er siden, at Emil tog afsted til Egemosen en påske-skæretorsdag for at returnere 2. påskedag, træt og glad. Men jeg ved, at der siden da har været tradition for påsketure til Egemosen for vores spejderbørn. Først Emil alene, senere begge drengene, og nu de to små. Det er sidste gang Jeppe er med, han rykker op og bliver klanspejder om et øjeblik, når det er Sct. Georgsparade. Men Lærke har et par år mere som tropsspejder.

Og Egemosen har betydet meget for dem. Emil mødte sin første store kærlighed derovre, Jeppe har mødt to af sine kærester der, og alle tre har fået en masse gode venner , når de kommer hjem. Det netværk man får som spejder er helt unikt, for der er jo spejdere over hele landet. Jeg ser det her, når der kommer besøgende helt fra både Ålborg og Bornholm, og når mine børn selv tager et smut afsted rundt i landet til fødselsdage, konfirmationer og hyggedage.

Begge drenge har annonceret at de næste år tager derover som Mosegrise, der er dem der er der for tropsspejderne. Så måske er vi helt alene næste påske? Vi får at se….

Og stilhed er nu hyggeligt somme tider. Men derfor bliver det alligevel rart at se dem igen på mandag når de komme hjem, trætte, glade og lugtende af bålrøg, jord og frisk luft. Og i år er der ingen bekymringer om kulde eller sne ( som sidste år, hvor det var sne, frost og vådt), i år er det perfekt vejr at sove i telt i, uden at fryse eller blive våd.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: