Vafler

Inden børnene tog afsted, måtte vi skippe vores regel om ingen sukker, og Lærke tilbød at bage vafler, hvis jeg lige mailede hende opskriften, så det gjorde jeg omgående, og da jeg kom hjem stod der en stak lækre norske søde vafler, som vi kunne nyde om aftenen med is og jordbærmarmelade. Uhm….

Opskriften på hjertevafler:

4 æg, 7 spsk sukker, 300 g mel, 100 g flydende margarine ( enten becel eller alm smeltet plantemargarine), 4 dl mælk, 1 tsk citronsaft,  2 tsk bagepulver, enten 1 tsk kardemomme eller to tsk vanillesukker ( hvilken smag man ønsker).

Pisk æg og sukker med håndmixeren til sukkeret er helt opløst, bland derefter de andre ingredienser i dejen. Dejen kan let holde sig i et par dage i køleskabet. Varm vafffeljernet og bag vaflerne. Dejen hæver MEGET.

Hvis du er til sprøde vafler, skal du ikke stakke dem, men lade dem “tørre”, så de fortsat er sprøde. Hvis du vil bruge dem til at rulle, så stak dem efter bagningen så de bliver bløde og kan trilles om is og syltetøj.

Smagen?? Vidunderlig!!!!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: