Efterårssøndag

Vi fik nået en masse i dag, selv om vi sov længe.

Husbond fik ordnet vasketøj. Jeg fik lavet græskar – æblemarmelade, frugtsalat af frugt, der var ved at blive trist, samt aftensmad. I dag blev det til pandekager med fyld af hakket oksekød, løg, porre, gulerod, tomat og hvidløg der var svitset sammen og blandet med pikant-ost og krydderier. Gratinerede i ovnen med lidt ost på, og med salat og ovnstegte brød til…..Lækkert og sundt.

Og min græskarmarmelade er et must, hver gang det er efterår. Og så bruger man også græskarret helt, når man laver halloween græskar. Og i år er der ydermere en konkurrence i den lokale brugs om bedste græskarhoved, så Lærke har været i gang og lavet et rugtig uhyggeligt græskarhoved…Uuuuuhhh… 😉

Efter marmeladefremstillingen var der tid til en god lang gåtur med hunden. Og hvor har det dog sat ind med efterår. Det blev skumring inden vi nåede hjem, og vi nåede at se tre dådyr ganske tæt på, da vi åbenbart gik mod vinden, og de ikke ser så godt i skumringstimen. Vi fik varmen på trods af blæsten, og nød at se de mange utrolige nuancer af grønt, rødt og brunt. Hvor er det dog fantastisk at bo midt i en så pragtfuld natur, hvor man begejstres over alle de fire årstiders charmer. Lige nu er jeg efterårsmenneske, fordi jeg elsker mangfoldigheden af farver, hyggen ved tusmørketimerne, roen, der kommer på i efteråret og de sysler man begynder på dér.

Til vinter er jeg vintermenneske, fordi hvid jord og blå himmel på en kold frostdag bare er det mest fantastiske syn!! Rimfrost på træerne er eventyrligt smukt. Snemænd, røde kinder og duften af gran og appelsinskræller på brændeovnen signalerer familiehygge og varme.

Til foråret begejstres jeg over de lysegrønne skud, så fine og sarte og så fulde af styrke. Der er jeg forårsmenneske på fuld skrue. At se de første bøgeblade grønnes, at se salaten spirre, at se trækfuglene returnere, sige hej til den lille vipstjert, der bor lige ved siden af os, og som er SÅ nysgerrig, når den sidder og kigger mens den vipper glad med halen- det er bare forårsglæde. At se haven blomstre og at nyde duften af det første nyslåede græs, mens man plukker en buket ind til vasen- det er lykken.

Men når sommeren så tager over, når gøgen kukker lige bag huset, når alt er den varme grønne farve, og de første tomater og agurker plukkes i drivhuset, så er jeg sommermenneske. Når den første vaffel nydes i Skårupøre, og tæerne dyppes imens, så nydes der på højtryk. Når vi alle tager til stranden, bader, griller og spiller boule eller vikingespil på en lun aften, så lever jeg og så nyder jeg….

Men nu hvor frugten plukkes, græskarrene skæres, og havemøblerne sættes ind for i år, så nyder jeg efteråret i al sin mangfoldighed.

Og er vi ikke bare helt vildt heldige, at vi får lov til at nyde hele fire vidunderlige årstider?

Reklamer

1 kommentar (+add yours?)

 1. Evi
  okt 29, 2007 @ 09:07:52

  Kære Helle
  Lækker mad du laver, jeg bliver helt lækkersulten! og hvor er det hyggeligt med græskarmarmeladen og Lærkes græskarhoved. Det kunne da være sjovt om hun også fik præmie for det.
  Din natur- og årstids-beskrivelse er meget smuk!
  Dejligt at du bor et så skønt sted, at du har naturen tæt på og nyder de dejlige ture med hunden. Du er heldig sådan at have mulighed for at se rådyr. De er jo så smukke, men sky, så man bliver bare så glad, når det sker.
  Jeg nyder også alle årstiderne. Det gælder jo om at leve i nuet og se de smukke ting, som hver årstid har så mange af og bare man klæder sig ordentligt på efter vejret, så er en travetur jo skøn på alle årstider.

  Kærlig hilsen Evi

  Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: