Held i uheld, 6. sans eller bare et tilfælde ?

Scenen er sat:

Familien er på lørdagsbesøg hos bedstevennerne. Forretten er en lækker blanding af fisk og skaldyr – laks, tunmousse, dampede muslinger, rejer og lækkert hjemmebagt brød til. Lækker kølig hvidvin til.

Hovedretten er weber-steg med tilbehør og der ryger et par flasker rødvin. Fruen på besøg ( mig) holder lidt igen – det er en af de dage, hvor der ikke føles lyst til vin. De andre tre deler til gengæld 2½ flaske rødvin. Herrerne går op og drikker fodbold ( gin og tonic), mens fruerne snakker og drikker kaffe.

Fruerne tilslutter sig herrernes selskab og bydes alkoholiske drikke, men undslår begge.

Til midnat siges der farvel, og efter aftale skal der køres fra Ringe til Svendborg, hvor ældste er til fest. Familien entrer bilen, og kører. Efter et par minutters kørsel udbryder konen: “Du kan da ikke køre bil- du har da drukket alt for meget.” Hvorefter hun tilføjer ” Og jeg har glemt mit kørekort, men hellere betale 500,- i bøde for et glemt kørekort end at miste et! “. Bilen standses, og der byttes plads. Konen er lidt utryg ved det, hun HADER nemlig at køre bil uden medbragt kørekort, hvilket heldigvis kun er sket ganske få gange i hendes liv.

Der køres til Svendborg, sønnen hentes og en ven tages også med og køres hjem først. Bilen lyser nu for mangel på diesel, og fruen beslutter sig for at tanke, så der ikke mangler diesel næste morgen, når sønnen skal køres på arbejde. På vej til tanken kører der pludselig en bil bagved. Et par blå blink begynder at lyse og bilen blinker til højre.

Fruen trækker ind til side, og en venlig betjent spørger: “Har de kørekort og må jeg se det”? Fruen leder febrilsk efter kortet, velvidende at hun nok ikke finder det 😉 , beklager meget, og giver i stedet sit cpr-nummer. Betjent checker bil og nummer, og alt er ok.

Flink betjent spørger :” Har du drukket noget i aften?” Ja, siger fruen ærligt, jeg har fået et glas hvidvin og to glas rødvin, men mellem klokken seks og klokken ti…

Betjent spørger så fruen: “Vil du puste og har du prøvet det før?” “Næh, jeg har ikke prøvet den slags før, men skal da gerne puste” svarer konen og gør det så.

Dert pustes og dimsen hyler. Betjent kigger på dimsen, og siger ” Ja, det du har drukket er brændt helt af “!!

“Ja, naturligvis” siger fruen- ” ellers havde jeg da ikke kørt”!

Betjenten smiler pænt til konen og ønsker hende en fortsat god tur hjem. Fruen starter bilen – og kører videre hen til benzinstationen, tanker og kører den måbende, smågrinende, hovedrystende familie hjem.

Ingen bøde, men bare et spirituscheck.

Tænk hvis vi ikke havde byttet!  Godt at man husker at lade fornuften råde, for det er helt sikkert at husbond ikke var afbrændt! Sommetider kan man altså være heldig.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: