Konkurrencementalitet

Ingen af mine tre børn er specielt konkurrencemindede.

Den mellemste er nok den eneste, der overhovedet har lidt “vinder-mentalitet”, men ikke på bekostning af det, der er bedre, nemlig venskaber.

Og det er noget af det, der har skinnet igennem i denne weekend. Alle tre har været på spejderturneringer.

Yngste sluttede sig til sin gamle flok til sin allersidste juniordivisionsturnering. De fik en enkelt placering, men det jeg har hørt mest om, det er de tre nye veninder hun fik på turen. Så for hende var det en succes…

Og det samme med drengene. De var til “Spejderdysten”, der er en landsdækkende turnering for både grønne og blå spejdere i anledning af 100-året for spejderne i Danmark. Drengene havde også i dysten mistet point, fordi det var meget sjovere at lave noget sammen med andre, end at lave noget selv- og så måtte man jo deles om pointene.

De landede på en midterplacering…. Og havde haft den fedeste oplevelsesweekend, og havde fundet en masse nye venner, som de allerede nu ved at de skal mødes med om to år på blå sommer.

Og er det ikke også dét, der gør spejderlivet noget særligt? Det at man får et enormt netværk og en masse gode oplevelser, samt masser af sol og frisk luft som kompensation for hverdagene, hvor man sidder foran sin pc  og kun nøjes med at snakke med vennerne via arto, msn og sms.

At den eneste konkurrencemindede i deres flok så græd af vrede og frustration over at de andre IKKE gad konkurrere og nægte at samarbejde- tjaeh, det er så en anden historie.

Men jeg ved godt, hvem der har haft den bedste tur!!!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: