SÅ skønt!

Jeg faldt over denneher, da jeg kiggede programoversigten igennem i går. Og besluttede mig for at se bare lidt af det….. Så mens jeg sad ved min pc så jeg DR2 live. Omtalen er her:

“Young at Heart” er et helt særligt amerikansk kor. Koret har en gennemsnitsalder på 80 år, men det har ikke forhindret, at deres koncerter med sange af bl.a. Jimi Hendrix, Talking Heads og Radiohead har fået en stormende modtagelse af både publikum og kritikere. På et tidspunkt, hvor de fleste af deres jævnaldrende enten er døde eller tilbringer deres sidste år på et plejehjem, står de på scenen og synger hjertet ud om alle de tabuer, der omgærder gamle menneskers forhold til kærlighed, sex, tabet af ungdom, ensomhed og død. Et af højdepunkterne i showet er den 93-årige Eileen Hall, der har overlevet blitzen over London i 1940. Hendes udgave af The Clashs “Should I Stay Or Should I Go?” får altid taget til at løfte sig. Og der er ikke et øje tørt, når “Young at Heart” synger deres bevægende udgave af Bob Dylans “Forever Young”. Mon ikke en og anden skulle få lyst til at tænde en lighter hjemme i stuen.

Og jeg kunne ikke slippe det, det var noget af det mest livsbekræftende, skønne, glædesbringende jeg længe har set og hørt. De gamle mennesker gav ALT hvad de havde i sig, når de sang. Og dét at det ikke var almindelige kor-numre, gav simpelthen det hele en ny dimension. Koret var blandt andet ude at synge i et fængsel, hvor man så at de store muskuløse rå fanger var rørt til tårer.

Og selvom der var et par medlemmer, der døde i den periode optagelserne stod på, var det ikke en sørgerlig film, for alle i koret var enige om, at “the show must go on”.

Hvis du har mulighed for at se den en anden gang, så gør det. Den rykker!!

Se deres hjemmeside her: og NYD dem!!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: