Kylling og peanutbuttersauce.

Ja, her er så på opfordring en af mine livretter. Det er nemt og smager lækkert! Sovsen ligner ikke noget lækkert (mudder), men smagen er helt ok!

 Kylling a la Thailand

Den hurtige udgave af kyllingen er bare at tage de tørre krydderier og drysse på kyllingen, der derefter steges på panden. Den langsommere udgave er, hvor man marinerer kødet i mindst ½ time inden det steges ( på pande, eller 1o minutter under kombi-grill ved 200 grader i ovnen). Marinaden laves hurtigst i foodprocessoren.

2 spsk soya, ½ citron, 1 spsk olie, 2 spsk farin, 3 spsk kokosmælk ( resten til sovsenen), 1 løg, 2 fed hvidløg , 1 spsk frisk ingefær, ½ chilli- dette er de “våde”  ting til marinaden. (Der kan dog bruges tørret chilli eller ingefær i stedet for). 2 tsk koriander, 1 tsk spidskommen, 1 tsk anis. 2 pakker kylling, enten bryst eller inderfilet, der skæres i små stykker.

Det hele blendes og kyllingen, der er skåret i små stykker, kommes i. Trækker mindst ½ time, gerne længere. Inden stegning tages kyllingestykkerne op, og marinaden smides ud. Steger enten på pande eller i ovnen.

Peanutbuttersauce.

1 dåse koksmælk (almindelig dåse), 2 fed knust hvidløg, 3 spsk peanutbutter ( crunchy eller almindelig efter smag), ½ citron, 1 spsk farin, 3 spsk soya, 1 tsk anis, 1 tsk koriander, ½ friskhakket chilli – styrke efter smag, 1 tsk spidskommen, 2 spsk sød chillisauce.  Det hele koges sammen i 5 minutter. Jævnes med lidt maizena.

Serveres sammen med ananas i tern, basmatiris og gulerodsstave til kyllingen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: