Weekendhygge

Ja, jeg var jo alene nogle timer om lørdagen. Og nogle af mine alenetimer blev brugt på at gå en lang tur med hunden. For vejret var jo bare pragtfuldt, og når man gik igennem skoven i solstriberne, kunne det mærkes at NU er solen ved at få lidt magt tilbage, på trods af at sneen knirkede under mine fødder.

Og himlen var høj, flagspætten knoklede løs og småfuglene, der vinterbeboer skoven var også aktive, så det var en tur med lyd på. Og jeg nød det – og glædede mig samtidigt over at nu er det snart så lyst, så jeg kan gå tur med hunden gennem skoven når jeg kommer hjem.

Husbond kom hjem senere på eftermiddagen medbringende en sølvmedajle, som deres hold havde kæmpet bravt for at vinde. Tillykke med både medaljen for vestkredsen, samt det at I nu sammen med de 5 andre bedste klubber i landet kan komme til hold-DM i februar.

Klokken 18 hentede jeg yngsten, der havde været på et 8-timers-spejderløb, hvor de havde gået ca 12 km og løst en masse opgaver og lavet bålmad. Hun havde også hygget sig med det. Og lørdag aften gik med fjernsyn, lidt hyggeslik og bare “os tre”.

Drengene havde derimod været på “Sjok”, der er et årligt tilbagevendende løb for tropspejdere på 12-16 år. Så de havde været i gang fra kl 11.30 lørdag til søndag morgen klokken 6.30, hvor de sidste opgaver var løst, og de godt trætte, ømme og forfrosne var ankommet til slutstedet. Og 19 timer ude i januarkulden er altid noget af en “manddomsprøve”. Men de overlever jo… og det styrker dem, når de kommer igennem…

De stoppede klokken lidt i tolv søndag, hvor vi allerede var omme på skolen til fællesspisning med 5. klasse. Så husbond smuttede dem lige hjem i seng, mens jeg dækkede op for vores familie på fællesbordene. Forældre samt søskende og femteklasserne mødtes, medbringende hver en ret mad, som så blev sat på fællesbordet. Og de andres mad er jo altid meget sjovere, ikke? Vi fik spist, hyggesnakket og børnene fik leget- vi var i fritidsordningen, hvor de alle jo er stoppet, så der var også en god gang nostalgi med i det- d vi kigge på billederne af poderne tilbage fra de gik i børnehaveklasse….

Efter fællesspisning havde vi okkuperet det meste af Bowl-Inn i Svendborg, hvor vi blev sat på henholdsvis mødre-, fædre-, 5.klasse- og sødskendehold. Vi havde en helt speciel hyggelig, sjov og dejlig eftermiddag sammen. Og da vi sagde farvel til hinanden, var det med en følelse af “vi-er-nu-et-godt-forældre- og-barn-taem”.

På vej hjem ringede veninden fra Svendborg og spurgte om hun måtte komme, medbringende hundevennen. Det måtte hun selvfølgeligt gerne, og resterne fra weekendens mad blev fundet frem, tilrettet lidt, og serveret til aftensmad. Hyggelig aften for både hunde og mennesker. Og en god afslutning på en weekend, der på trods af mange aktiviteter alligevel var afstressende.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: