Mildere straffe?

Straffer vi for hårdt? Eller straffer vi egentligt bare ikke forkert? Det overrasker mig ikke, at danskerne generelt mener at vi måske straffer for hårdt, selvom man dagligt ser protester mod for milde straffe.

Jeg tror egentligt bare at vi straffer alt for unuanceret, og ikke skelner til menneskelige faktorer, når der strafudmåles.

Ham den unge fyr, der påvirket af både stoffer og sprit, der kører ræs med venner og dræber uskyldige forbipasserende får samme  straf, som den billist, der overholder reglerne og ved et dybt tragisk uheld rammer en mørklagt cyklist.

Skal de straffes ens? De har jo begge taget et liv, og skal så dømmes for uagtsomt manddrab.

Er det helt fair? Ofrenes familier og venner vil helt sikkert sige at det er for milde straffe der gives. Og hvad er prisen for et liv? Hvad er konsekvensen for drabsmanden, hans videre liv, hans familie og hans livssyn? Det er jo ikke kun i straftiden at han straffes, de psykiske men og den viden om at have taget et liv vil være der altid….  og er det ikke en streng straf i sig selv?

 Kunne man ikke åbne for straframmerne, så der tages hensyn til omstændighederne i langt højere grad end nu. Så fulderikken får en længere straf og den “uheldige” tilgodeses?

Eller?

Reklamer

1 kommentar (+add yours?)

 1. Evi
  dec 04, 2006 @ 11:02:35

  Kære Helle

  Er du helt sikker på at de får samme straf? Hvis det er rigtigt synes jeg du har helt ret. Man bør da absolut tage omstændighederne med i betragtning, når straffen skal udmåles.
  Man må også tænke på ofrene og deres pårørende. Det må da være skrækkeligt at vide at en, som har kørt et familimedlem ned,eller på anden måde gjort skade på en person, kan gå frit omkring.

  Kærlig hilsen Evi

  Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: