Endeligt alene – næsten da


Ja, så blev vi alene, næsten da.

Drengene blev afhentet af Emmas mor Hanne klokken syv i morges, og vi fik krammet farvel og sagt på gensyn, efter først at have overstået den sidste “samle-sammen-panik”.
Det var sært de første to år, hvor den store var afsted. Nu var det så begge drengene, der forlader os i hele påsken, og efterlader os næsten alene. Vi har jo den lille Trunte tilbage, og sådan som hun snakker, kommer vi nok ikke til at opleve den store saliggørende ro.

Men næste år er hun nok også rykket op og er blevet tropsspejder, og så er det alle tre vi kommer til at undvære- og om det så bliver hyggeligt med ren tosomhed, må tiden vise.

Hvad skal vi så lave? Tjaeh, nada, nichts, rien osv. – dvs. ingenting, og det er såmænd også rart!

I dag er foreløbigt gået med morgenmad halv syv samt pakken sammen. Da drengene var ude af huset kvart over syv, gik vi ovenpå. Husbond lagde sig i den lilel sofa og snurrede kort efter i sin egen drømmeverden. Trunten så tv, og jeg fik læst “Engle og dæmoner” næsten færdig. Tog en lille lur og så var klokken et! Lavede frokost til os, med lun leverpostej og frugtsalat ( havde jordbær tilbage fra gårsdagens dessert- jordbær med fløde). Og så hyggespiste vi oppe i stuen foran fjernsynet, noget jeg bestemt ikke er tilhænger af til hverdag.

Men nu er det jo heller ikke hverdag, så kan man godt fravige reglerne. Og reglerne her i huset er, at man har en spisestue for at spise i den!!! Og en opholdsstue for at opholde sig i den!
Sådan er det bare! Og så kan man afvige om fredagen i Disneyshows hellige navn, ellers ikke.
Jeg gider ikke sidde og spise ved et sofabord, hvor man krummer sammen, koncentrerer sig om tv og ikke om maden. Det ødelægger måltidet, synes jeg.

Hvad synes du? Er det ok at indtage sine måltider ved et sofabord, eller er det spisekøkken, spisestue eller spisekrogen, der spises ved? På dette billed er det morgenmad til Lærkes fødselsdag…

Reklamer

3 kommentarer (+add yours?)

 1. Anonymous
  apr 19, 2006 @ 10:27:00

  Kære Helle

  Nej vi foretrækker altså også, at spise ved spisebordet i køkkenet til hverdag. Der kan så være undtagelser, hvis sønnike er træt, og gerne vil se TV i stuen. Måske sidder han derinde alene, eller vi alle sidder og hænger ud foran TV, mens maden spises under lettere ukomfortable forhold.
  Hyggelig dag I har haft, og synd for de spejdere, at vejret ikke blev det bedste påskevejr.

  Kærlig hilsen Evi

  Svar

 2. helleq
  apr 20, 2006 @ 22:38:00

  Kære Evi.
  Jeg har altid hldt meget stramt på at man ikke spiser alene her i huset, og derfor tror jeg faktisk aldrig at en af mine unger har spist alene foran fjernsynet, men det har omvendt også at gøre med at jeg har tre?!
  Til gengæld spiser vi ofte meget sent, inden alle er hjemme. i dag blev den halv ti, og det kræver nogle helæt andre ressourcer at leve på den måde….

  KH Helle

  Svar

 3. helleq
  apr 20, 2006 @ 22:40:00

  PS! Vi havde også et køkkenspisebord da børnene var små. Slagbænk og bord, men med den familiestørrelse vi har + venner mv,. var det for småt, derfor bruger vi vores elskede mega- palisanderspisebord, som man let kan være 14 ved til dagligt.

  Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: