Græskarmarmelade med æble

En hurtig opskrift på marmelade med græskar, vanille og æble. God til både pandekager og brød :)

½ kg græskarkød ( taget ud af et halloweengræskar)
2 revne æbler
500 g sukker
lidt vand
2 tsk vanille plus evt ½ stang, der er flækket og taget ud af.

Kog græskar og revet æble sammen med vanille til det bliver til mos. Det tager ca 10 min. Start med meget lidt vand og spæd til, hvis det bliver alt for fast.
Tilsæt sukker ( eller sødemiddel hvis du vil være lidt sundere) og lad det koge sammen til sukkeret er smeltet. det tager ca 5 minutter.
Hvis jeg har brugt vanillestænger, lader jeg dem blive i marmeladen, så de kan give mere smag.

Hæld i glas skyllet med atamon.

Velbekomme :)

About these ads

En kommentar (+add yours?)

  1. helleq
    okt 20, 2010 @ 11:58:46

    I går lavede jeg en variation med et stykke revet ingefær, lidt citronsaft og skal fra ½ citron i . Det giver den lige et pift, hvis man er til mere syrlig smag.

    Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: