Frikadeller – men med hvilket tilbehør?

Hjemme hos os får vi ikke så ofte frikadeller. Og det er ikke fordi vi ikke kan lide dem. Alle fem kan faktisk vældig godt lide frikadeller – men det strander ofte på den med tilbehøret.

For HVAD skal man have sammen med sine deller?

Klassikeren brun sovs, kartofler og rødkål er ikke et hit hos os. For brun sovs af hvad? Og rødkål gider børnene ikke!
Kartoffelsalat – INGEN af mine børn spiser kartoffelsalat ( og jeg HAR prøvet at variere det, men uden held)
Kartofler og løgsovs – Dét er til gengæld et hit hos fire af os, nu er det kun Jeppe der opponerer.
Ris? Ja, men hvilke grøntsager og hvilken sovs?
Pasta? Ja, sommetider med en god tomatsovs – men så spiser Emil det ikke – han rører ikke pasta.
Rugbrød og rødkål/agurkesalat – også i orden, men brød regnes ikke som valid aftensmad hos os…. Så den kan kun bruges under meghet særlige lejligheder.

Hvad gør I andre? Frikadeller og salat og så ??? Gi’ et bud.

Gode ideer søges til en ellers fortrinlig spise.

…….og i øvrigt rammer vi ind i lidt det samme med hensyn til fiskefrikadeller, som vi alle egentligt også ret godt kan lide ….*suk*

About these ads

3 kommentarer (+add yours?)

  1. Rie
    sep 19, 2009 @ 17:09:25

    I min familie spiser vi ofte frikadeller, og pasta i smeltet danablue-ost. Det er ret lækkert.

    Den typiske kartoffelsalat kan vi ikke særlig godt lide, men laver af og til en med kartofler, broccoli, løg og evt. bacon, vendt i noget olie og krydderrier. Den spises også kold, men er meget bedre end den med kartoffel og mayonaise!

    Svar

    • helleq
      dec 23, 2009 @ 12:46:09

      Vi er også begyndt at lave en græsk version af frikadeller med feta, soltørrede tomater, gyros-krydderi ( eller bare mynte), ekstra hvidløg og forårsløg. De spises så med ris, tzatiki og en græsk grøntsagsblanding bestående af porre, hvidløg, bladselleri og tomat, der dampes i hvidvin eller hvidvinseddike med lidt boullion… Det er nu heller ikke værst …

      Svar

  2. helleq
    aug 31, 2010 @ 13:56:30

    Endnu en variation af tilbehøret. Igår lavede jeg en hvid sovs. Bare en liter mælk kogt op med boullion, salt og peber og derefter jævnet. Og så blev sovsen hældt over i tre gryder: 1 med klarede hakkede løg til løgsovs. En tredjedel blev tilsat en dåse ærter/gulerødder og den sidste del blev hældt over snittet dampet spidskål og derefter tilsat muskatnød.

    Og jeg havde helt glemt hvor godt stuvet spidskål smager sammen med frikadeller . Uhm :)

    Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: